2011/02/12

Ikea og taco-middag

Etter en lang morgen dro Silje og jeg ut for å finne Ikea, en av sju vel og merke. Vi fant ut at vi måtte ta metro fra vårt stoppested til Gare du Nord for å bytte til linje B som går mot Charles de Gaulle og gå av på Parc de Expositions. Den delen gikk helt fint, men når vi gikk av toget havnet vi i ingenstedsland og så ikke Ikea skiltet noensteds. Men, skal man på Ikea, så skal man på Ikea. Vi gikk bort til alle kart og skilt vi kunne se og fant ut at vi måtte ta buss 640 for å komme oss fram. Når vi da endelig så det store blå bygget med gule bokstaver var det nesten som å være hjemme igjen. De siste dagene har alle skilt jeg har sett vært på fransk, så å se svenske skilt og svenske bøker gjorde godt. De hadde til og med en liten butikk hvor de solgte pepperkaker, kanelgifler og biler. Når man er i utlandet så blir svensk veldig likt norsk.

Etter en forholdsvis rask tur gjennom Ikea, som var stappfull av folk, endte vi opp med en masse nødvendigheter til bare 55€, 436kr. For det fikk vi to tepper, en dyne, et sengetrekk, en badematte, et klesstativ, to hengehyller, 32 kleshengere, 6 kopper, en vekkerklokke, 10 AA batteri og en stor bærepose. Ikea er virkelig fantastisk for fattige studenter. Når vi var ferdig hadde det selvfølgelig begynt å pøsregne. Vi ble ganske bløte og kalde på vei til bussen, så teppene har blitt tatt i bruk allerede.

Det regnet heldigvis ikke når vi kom tilbake til Montmartre og etter en liten pust i bakken dro vi ned for å handle litt mat. Vi tok selvfølgelig med bæreposen fra Ikea. Den første handleturen vår gjorde at vi lengtet etter en slik trille-handlepose som eldre damer går med. Det er ikke så lett å gå opp to lange bakker og så tre trapper med hendene fullastet av varer og 9 liter vann. Med Ikea-posen gikk det heldigvis litt lettere, og vi endte opp med en veldig god taco-middag. Det smakte godt etter en dag på Ikea.


Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar